Naar huis
Door: Wim Wagenaar
Blijf op de hoogte en volg Wim
06 Juli 2015 | Nederland, Giesbeek
Later in de avond word ik door de Vlaamse buren gevraagd nog wat te komen praten. Ze zijn van Brugge. Op een gegeven moment merk ik dat hij erg moe is en kan ik van die gelegenheid gebruik maken om naar mijn tentje te gaan en ook te gaan slapen.
Ik rij al om 7 uur en de koelte is verkwikkend, het wordt een rit door het Noord-Franse land en als ik bij Sedan in de buurt ben sta ik me een ommetje langs de Semois, de grensrivier met België toe. Oude herinneringen. Om 3 uur ben ik In Dinant en zie tot mijn afgrijzen dat er een viaduct hoog over de stad is gebouwd, een lelijk betonnen ding zonder enige vorm. Ik ga de tent opzetten en doe het weer met alleen de binnentent. Dan ga ik een poosje zitten in de schaduw aan de Meuse en probeer tot rust te komen en tot enige verkoeling. Die Maas is verleidelijk maar ik doe het niet. Waarschijnlijk ook verboden vanwege de scheepvaart, maar mijn lichaam schreeuwt om verkoeling. Die moet dan van twee kleine flesjes Jupiler komen. Dan is het eindelijk 6 uur en ik rij naar het frietkot en geniet van die bak goudbruine en knapperige fritten. De avond gebruik ik om te mijmeren over de afgelopen 4 weken en hoe het toch kan, terwijl ik nu dood-en doodop ben, me zo goed voel. De volgende dag alweer vroeg op pad en er wordt erg hard gereden, bij Huy steek ik de Maas over en rij via Tongeren, de oudst stad van België naar Hasselt en Eindhoven en dan is het nog 2 uur jakkeren naar Giesbeek. Ik ben te moe om de plas bij ons in te duiken, dat komt morgen. Dat morgen is zondag en bij het opstaan voel ik een moeheid van 4 weken en kan ik me heerlijk aan toegeven. Ik ben aan vakantie toe maar voel me als na het eten van chocolade: Euforisch over deze wondermooie reis. Ik kan overal weer tegen.
Giesbeek, 6 juli 2015, Wim.
p.s In totaal was de reis 5.500 km.
06 Juli 2015 - 20:59
Arie Van Loon:
welkom thuis Wim
het zit er weer op missie geslaagd pracht reis met geweldige verslagen waar ik van heb genoten
hartelijk dank dat ik op deze manier mocht mee rijden
groetjes Arie van Loon -
07 Juli 2015 - 08:34
Annette Lhors:
Hallo Wim,
Fijn dat jij weer thuis ben !!! Wat een schitterende reis alweer !!!Ik heb ook weer genoten van het lezen en van de super mooie foto's... En nu genieten van de rust in Giesbeek, samen met Mieke en Odette ! of ben jij alweer de volgende reis aan het plannen ?
De Semois !!! ook voor mij zoooo veel herinneringen !!!
Wij zien elkaar heel snel in Lathum !!
x Annette -
07 Juli 2015 - 09:15
Hans Van Dam:
Eind goed, al goed Wim, ik heb nu verschillende reisverslagen van je gelezen maar ik heb de indruk dat dit je meest comfortabele scooterreis was. Je hebt je spulletjes die je nodig had goed bij elkaar kunnen houden , er is niets gejat , geen pech, geen gedonder met natte spullen en vervelende gedwongen hotel of B&B boekingen. Je was lovend over het natuurschoon en de cultuur waar je doorheen gekomen bent , en bovenal je gezondheid liet je niet te veel in de steek hetgeen ook nog maar afwachten was voor je er aan begon.
Bij deze wil ik je hartelijk bedanken voor je boeiende verslagen , en aan de respons te zien waren er veel meer mensen die je hier een plezier mee deed. En dat er nog meer reizen mogen volgen .
Je vriend en reisvolger Hans. -
07 Juli 2015 - 12:24
Cor Nas:
Wim,
Goed dat je weer heelhuids thuis bent aangekomen na deze indrukwekkende 4 weken.
Jij levert het bewijs dat een lijf veel aan kan als er een goede "kop" op zit.
Ik zie uit naar de volgende reisverslagen.
Hartelijke groet, aan aan Mieke.
Cor -
07 Juli 2015 - 13:08
Pim De Jonge:
Beste Buurman,
Toen we elkaar gisteren troffen, vond ik het zeer attent
dat je na 2 uur thuis te zijn al bij ons op de stoep stond.
Je weet dat ik je miste.
Na uitgebreid over je reis gesproken te hebben,
bleek dat de ware Willem nog steeds bestond, want er
waren al plannen (nog niet verder uitgesproken) voor
een volgende tour.
Prachtig, Willem, op voorwaarde dat er weer mooie verslagen komen.
Voorlopig even Giesbeek.
Nogmaals bedankt dat je de adressanten getuige wilde laten zijn
van je mooie reis.!!!
groet